Invoering lerarenregister uitgesteld!

Staatssecretaris Dekker van Onderwijs heeft afgelopen dinsdag 14 februari besloten om de invoering van het Lerarenregister een jaar uit te stellen op verzoek van de Eerste Kamer. De registratie van alle bevoegde leraren zou starten op 1 augustus 2017 maar dit wordt vooralsnog een jaar uitgesteld.
Meerdere partijen in de Eerste Kamer gaven afgelopen dinsdag aan zich zorgen te maken dat het Lerarenregister te snel zal worden ingevoerd. ‘Ik wil geen te gehaaste, valse start maken’, reageerde Dekker op hun zorgen. ‘Daarom heb ik besloten om een jaar extra de tijd te nemen. Zorgvuldigheid gaat boven snelheid.’
Een meerderheid van de Tweede Kamer stemde in oktober (2016) in met het wetsvoorstel lerarenregister. Dit register is een initiatief van de Onderwijscoöperatie en verplicht leraren om zich (aanvankelijk) vanaf 1 augustus 2017 te registreren. Om te voldoen aan de eisen van de (her)registratie moeten leraren zich voldoende bijscholen. Leraren die niet in aanmerking komen voor herregistratie, kunnen door schoolbesturen niet meer worden ingezet als volwaardig leerkracht.

Volg ons via social media